Klassinen hieronta

 

Klassinen hieronta

Klassinen hieronta on käsin tehtävää kehon pehmytkudoksiin kohdistuvaa käsittelyä, johon kuuluu viisi perusotetta: sively, hankaus, pusertelu, täristys ja taputus. Tehokkaita lisäotteita ovat mm. painelu, ravistelu ja venytys. Hieronnan tavoite on vaikuttaa ratkaisevasti siihen, mitä otteita painotetaan ja minkälaista tekniikkaa niiden suorituksessa käytetään.

Hemmottelun lisäksi hieronnasta voi saada apua:
-jumiutuneisiin lihaksiin
-niska- ja hartiasärkyyn
-jännityspäänsärkyyn
-migreenin jälkihoitoon
-unettomuuteen

Hierontaa käytetään myös:
rentouttamaan lihaksia ja lieventämään lihasten jännitystiloja
vilkastuttamaan pintaverenkiertoa
edistämään kuona-aineiden poistumista kudoksista, sekä ravintoaineiden ja hapen pääsyä kudoksiin
rauhoittamaan keskushermostoa ja lievittämään kiputiloja

Hierontaa ei sovi tehdä:
-akuutti tila (tulehdukset tai kudosvauriot , kuten avohaavat tai ruhjeet)
-osa ihosairauksista
-laskimotukokset
-pahanlaatuiset kasvaimet
-verenvuototauti
-huonontunut verenkierto raajoissa

Hierontaan ei pidä myöskään tulla kuumeisena tai muuten sairaana ja jos olet epävarma, voitko ottaa vastaan hierontaa kysy neuvoa omalta lääkäriltäsi

Raskaus ei ole este hieronnalle. Jos vatsallaan olo ei onnistu, voidaan selkähieronta tehdä siten, että hoidettava on kyljellään hoitopöydällä tai istuma-asennossa.

Hieronnan jälkeen on hyvä antaa kehon rauhassa palautua hieronnasta. Samana päivänä tulee välttää raskaita fyysisiä suorituksia.

On myös tärkeää huolehtia nestetasapainosta, sillä hieronta laittaa lymfajärjestelmään vauhtia. Eli muista nauttia runsaasti nestettä hieronnan jälkeen. On normaalia, että ensimmäisen hierontakerran jälkeen lihaksesi saattavat hieman kipeytyä, varsinkin jos edellisestä hierontakerrasta on aikaa tai lihaksissa on kunnon jännitystila. 
.

 

.